Home > Zoekresultaten > Startprobleem bij warme motor

Startprobleem bij warme motor

Merk:
Citroën
Model:
Berlingo
Brandstof:
Diesel
Probleemsoort(en):
Brandstof(systeem), Starten / niet...
Motor:
1.6 HDI
Bouwjaar:
2012

Probleem:

Het gaat hier om een berlingo 1.6 HDI bouwjaar 2012, met een Bosch CP4 pomp die zelfaanzuigend is, dus geen opvoerpomp in de brandstoftank.  Het probleem is dat bij halfwarme motor de auto moeilijk start en bij warme motor de auto niet meer aanslaat nadat deze afgezet is.

Laat je de auto even staan totdat hij afgekoeld is, start ie weer. De enige storing opgeslagen is dan te weinig brandstofdruk in de rail. De pomp wordt aangestuurd maar levert te weinig druk om te starten. Tijdens het rijden is er geen enkel probleem en de motor draait mooi stationair en trekt goed op. Maar na het afzetten is starten onmogelijk. Pas na het afkoelen start de  motor weer.

Dit is inmiddels gedaan:

De hogedruk brandstofsensor is vervangen, maar zonder resultaat. De injectoren zijn getest en goed bevonden. Dus terug gemonteerd. De lagedrukleidingen daarna vervangen en een doorschijnende leiding gemonteerd om luchtbellen te kunnen zien maar ook dit was geen probleem. Het brandstoffilterhuis is ook volledig vervangen. Tijdens het startprobleem de terugloopleiding van de injectoren met een griptang dichtgeklemd maar ook geen verschil.

Na de leidingen vervangen te hebben bleek het probleem even opgelost te zijn en de auto terug gegeven aan de klant maar 1 dag later aan de supermarkt moeten gaan depanneren omdat de auto na het stilleggen toch niet wilde starten.
Uit de meting is dan te zien dat de brandstofregelaar  op de pomp door de injectieberekenaar effectief aangestuurd wordt maar de pomp weigert voldoende druk te leveren. Na contact met Van Rompay die de injecteurs hadden getest op hun advies de regelaar en de terugloopklep vervangen.

Ondertussen is de hogedrukpomp vervangen (tezamen met de distributie) maar ook dit heeft niets opgeleverd. Omdat de kosten fiks oplopen rijst de vraag: is iemand bekend met dit probleem?

Oplossing:

Om deze oplossing te bekijken heb je een abonnement nodig op AMT Reparatiewijzer.

Inloggen Bekijk de abonnementen

Zie ook