Home > Zoekresultaten > P0017 na kapotte vacuumpomp

P0017 na kapotte vacuumpomp

Merk:
Toyota
Model:
Verso
Brandstof:
Benzine
Probleemsoort(en):
Foutcodes, Motor
Motor:
1.6 1ZR-FAE
Bouwjaar:
2013

Probleem:

Bij deze motor is de vacuumpomp vastgelopen. Deze pomp is elders vervangen en de auto rijdt (en remt) nu goed, echter foutcode P0017 komt steeds bovendrijven:

  • P0017 - Correlatie krukasstand/nokkenaspositie rij 1 sensor B

Niet meteen, soms kun je een stukje rijden zonder fouten, soms gaat de P0017 staan in het kopje "te verwachten foutcodes" zonder een harde fout te worden met bijbehorend storinglampje en soms geeft hij nagenoeg direct een fout met storinglampje.

Timing gecontroleerd met scope en inderdaad, de uitlaatnokkenas staat (bijna) een sinusgolf van de krukas verkeerd. De inlaatnokkenas staat keurig op tijd.

Wie is bekend met deze motoren. De vacuumpomp is vastgelopen en deze is gemonteerd aan het einde van de uitlaatnokkenas dus ik denk dat de nokkenas een opdonder gehad heeft. Dan zou je denken dat deze gebroken zou zijn, maar gezien de fout en de geringe afwijking lijkt het er meer op dat deze getordeerd is (wat volgens mij niet kan). Of zou de nokkenas iets verzet kunnen zijn in de nokkenasversteller waardoor de timing niet meer klopt. Zit deze bijvoorbeeld vast met een spie?

Oplossing:

Om deze oplossing te bekijken heb je een abonnement nodig op AMT Reparatiewijzer.

Inloggen Bekijk de abonnementen

Zie ook