Home > Zoekresultaten > Slecht rijgedrag tijdens regeneratie

Slecht rijgedrag tijdens regeneratie

Merk:
Volkswagen
Model:
Transporter
Brandstof:
Diesel
Probleemsoort(en):
Roetfilters, Inhouden - Schokken
Motor:
2.0 CXG
Bouwjaar:
2016

Probleem:

Wij hebben hier een Transporter met het probleem dat hij eens in de zoveel tijd (Soms om de paar weken, soms 1 keer per week) heel slecht wegrijd, en bij lage toeren/snelheid een beetje hikt.

De klant heeft de auto 2 jaar en al die tijd ook al last van de klacht, maar het word langzaam aan steeds iets erger, nu hebben wij de auto een langere tijd staan om dit op te lossen.

Als de auto niet goed loopt dan is er zeer moeilijk mee weg te rijden, je moet onderhand 3.000 tpm geven om weg te kunnen rijden zonder de motor af te laten staan, en als je bijvoorbeeld 30 kmh rijd dan is hij ook wat aan het hikken, vermogen is er dan verder wel gewoon, en op de snelweg merk je er niet zo veel van.

Als er geen regeneratie bezig is rijd de auto perfect.

Als je een geforceerde stilstaande regeneratie doet dat gaat de motor heel erg halen terwijl hij dan op 1500 tpm moet draaien, hij krijgt het roetfilter ook niet op temperatuur dan, rijdend gaat de regeneratie wel goed en rond hij hem ook zelf af elke keer.

De auto heeft geen foutcodes, ook niet gehad de laatste 2 jaar.

Verschildruksensor is vervangen door een nieuwe originele, druk was een paar mbar anders dan met de oude, verschildruk is stationair nu rond de 10 mbar

We hebben ook 4 nieuwe verstuivers geplaatst, dit omdat we al meerdere T6 en Crafters hebben gehad die stationair slecht liepen, en dit ook was te verhelpen met nieuwe verstuivers, het probleem is sindsdien een stuk minder, maar nog steeds merkbaar.

 

Oplossing:

Om deze oplossing te bekijken heb je een abonnement nodig op AMT Reparatiewijzer.

Inloggen Bekijk de abonnementen